Ворчестерський соус, Golden crown garden, 200мл, ФоСил

ОписаниеПодобные товары
93 грн
Минимальный заказ: 0 шт.
В наличии
Купить
Перезвоните мне
Условия оплаты и доставки
Контактная информация
Адрес: Украина, Киевская обл., ул. Белогородская 51, Боярка
Написать компании

Описание

Worchestershire соус, який вважається «індійським», також як «суміш каррі», в своїй основі містить пульпу тамаринду. Знаменитий соус має індійське коріння, але практично в 1835 році створено випадково в англійському місті Worchester, що дав йому назву. Як свідчить легенда, лорд Маркус Сенді, повернувшись додому після багаторічного перебування в Бенгалії, так нудьгував за звичними індійським соусом, що запропонував власникам аптеки Джону Леа і Вільяму Перрінс зробити щось схоже. Частина оригінального виробу фармацевтів залишилася в аптеці для продажу, але рибна і овочева суміш мала такий сильний запах, що вони вирішили винести її на склад.Бочонок з сумішшю пролежав на складі 2 роки, поки його знову не знайшли при збиранні складу. Суміш перетворилася в чудово пахне соус, який розлили в пляшки і виставили на продаж. Незабаром він став користуватися величезною популярністю у покупців і став общебрітанскім. Пізніше Lea & Perrins успішно переконали стюардів на британських пасажирських пароплавах включити його в свої обідні сервіровки, і подавати його головним чином як приправу до біфштексу, таким чином, соус потрапив за океан, а потім і поширився по світу.В кінці 19 століття знаменитий соус добрався до Росії, можливо під назвою "соя-Кобулов" і поставлявся з Лондона фірмою "Батті". Але так як соус по ціні був дуже дорогий, а спосіб приготування тримався в секреті, російські корифеї фірм Ейнем і Абрикосових намагалися відтворити «аглицким» винахід. Але російський соус, звичайно, поступався за якістю англійської. Оригінальний рецепт строго охороняється досі, але основні його частини відомі - анчоуси, мариновані в розсолі, соєві боби, чорна патока - меляса, тамаринд, часник, замочений в оцті, чилі, гвоздика, шалот і цукор.Після 2-х річної витримки з періодичним перемішуванням, соус проціджують, додають консерванти, іноді карамельний барвник і розливають в пляшки. Під загальним найменуванням Worcestershire sauce, його сьогодні виробляють безліч виробників. Використовують його головним чином з овочами, англійці - з м'ясом і яйцями, в США додають в м'ясні рагу і заправки для салатів. Вустерський соус - важливий компонент салату «Цезар» і коктейлю «Кривава Мері». Іноді неправильно називається соус «Ворчестер».Вустерський соус, вустер, вустерширський соус, вустерчешірскій соус, вурчестершірскій соус, уорчестерскій соус, Уорчестер - по різному вимовляють російською мовою - розроблений в Англії в другій половині 19-го століття в епоху королеви Вікторії і Шерлока Холмса.Цей універсальний соус, використовують для м'ясних смажених і тушкованих страв англійської національної кухні - ростбіфу, рагу, для примастки гарячих закусок - бекону з яєчнею, для будь-яких швидких закусок в барі - бутербродів і т. П. Але одночасно Уорчестер прекрасно підходить для маринування рибного філе , для примастки переважно відвареної, але також і смаженої риби. Його недарма називають соусом лукулловскіх обідів, без якого навіть багатий стіл збіднений.
Ворчестерський соус, Golden crown garden, 200мл, ФоСил

Отзывы

Пока нет отзывов
Включен режим редактирования. Выйти из режима редактирования
наверх