Ворчестерський соус, Golden crown garden, 200мл, ФоСил

ОписаниеПодобные товары
93 грн
Минимальный заказ: 0 шт.
В наличии
Купить
Перезвоните мне
Контактная информация
Адрес: Украина, Киевская обл., ул. Белогородская 51, Боярка
Написать компании

Описание

Worchestershire соус, який вважається «індійським», також як «суміш каррі», в своїй основі містить пульпу тамаринду. Знаменитий соус має індійське коріння, але практично в 1835 році створено випадково в англійському місті Worchester, що дав йому назву. Як свідчить легенда, лорд Маркус Сенді, повернувшись додому після багаторічного перебування в Бенгалії, так нудьгував за звичними індійським соусом, що запропонував власникам аптеки Джону Леа і Вільяму Перрінс зробити щось схоже. Частина оригінального виробу фармацевтів залишилася в аптеці для продажу, але рибна і овочева суміш мала такий сильний запах, що вони вирішили винести її на склад.Бочонок з сумішшю пролежав на складі 2 роки, поки його знову не знайшли при збиранні складу. Суміш перетворилася в чудово пахне соус, який розлили в пляшки і виставили на продаж. Незабаром він став користуватися величезною популярністю у покупців і став общебрітанскім. Пізніше Lea & Perrins успішно переконали стюардів на британських пасажирських пароплавах включити його в свої обідні сервіровки, і подавати його головним чином як приправу до біфштексу, таким чином, соус потрапив за океан, а потім і поширився по світу.В кінці 19 століття знаменитий соус добрався до Росії, можливо під назвою "соя-Кобулов" і поставлявся з Лондона фірмою "Батті". Але так як соус по ціні був дуже дорогий, а спосіб приготування тримався в секреті, російські корифеї фірм Ейнем і Абрикосових намагалися відтворити «аглицким» винахід. Але російський соус, звичайно, поступався за якістю англійської. Оригінальний рецепт строго охороняється досі, але основні його частини відомі - анчоуси, мариновані в розсолі, соєві боби, чорна патока - меляса, тамаринд, часник, замочений в оцті, чилі, гвоздика, шалот і цукор.Після 2-х річної витримки з періодичним перемішуванням, соус проціджують, додають консерванти, іноді карамельний барвник і розливають в пляшки. Під загальним найменуванням Worcestershire sauce, його сьогодні виробляють безліч виробників. Використовують його головним чином з овочами, англійці - з м'ясом і яйцями, в США додають в м'ясні рагу і заправки для салатів. Вустерський соус - важливий компонент салату «Цезар» і коктейлю «Кривава Мері». Іноді неправильно називається соус «Ворчестер».Вустерський соус, вустер, вустерширський соус, вустерчешірскій соус, вурчестершірскій соус, уорчестерскій соус, Уорчестер - по різному вимовляють російською мовою - розроблений в Англії в другій половині 19-го століття в епоху королеви Вікторії і Шерлока Холмса.Цей універсальний соус, використовують для м'ясних смажених і тушкованих страв англійської національної кухні - ростбіфу, рагу, для примастки гарячих закусок - бекону з яєчнею, для будь-яких швидких закусок в барі - бутербродів і т. П. Але одночасно Уорчестер прекрасно підходить для маринування рибного філе , для примастки переважно відвареної, але також і смаженої риби. Його недарма називають соусом лукулловскіх обідів, без якого навіть багатий стіл збіднений.

Отзывы

Пока нет отзывов
Включен режим редактирования. Выйти из режима редактирования
наверх